Ondingarna har kidnappat någon, nu jävlar

Final Fight, Damnd

För den som aldrig upplevt 80-talet så tänkte jag berätta lite mer om hur det var då. När jag var ung fanns det riktiga ondingar i världen. Nej, inte låtsatsondingar med dålig barndom och rationella ursäkter, man föddes helt enkelt ond. Ondingar vill ställa till problem och göra onda saker. Vilken tur därför att det finns hjältar i världen. Eller tvärt om, utan ondingar finns begränsad plats för hjältar.

Marian, Double Dragon

Det hände då och då att dessa ondingar ägnade sig åt politik. Ett vanligt sätt att lägga in en motion var att helt enkelt kidnappa någon grabbs kärleksintresse eller någons dotter. Kidnappningen av Marian i Double Dragon och Jessica i Final Fight dokumenterar denna tid lika väl som hur vi löste problemet på den tiden; genom att sparka och slå varenda sate som står i vägen för att hämta tillbaka henne, gata för gata, helt utan hjälp från varesig poliskår eller uppbackning.

Haggar, Final Fight

Man behövde ingen utrustning så som skjutvapen eller skottsäkra västar. Det gick bra med överkroppen bar så att hela knippet av ens muskler syntes. Speciellt propert är detta om man råkar vara borgmästare för det ser bra ut inför nästa valperiod. Skall vi ta itu med stadens ökande kriminalitet behöver vi helt enkelt inga akademiker med slips och kostym utan en rejäl Wrestler utrustad med en riktigt grov mustasch.

Dåliga killar vs draken ninja

Om man nu råkar vara en president utan tvättbräda så kunde situationen eskalera väldigt fort om ondingarna drar in ninjas. De kan nämligen se till att kidnappa presidenter. En sådan incident var när drakninjorna kidnappade den amerikanske presidenten omkring ’88. Det var tack vare ett par dåliga killar (jag tror det skall vara hårda killar vad än google translate säger red. anm.) som inte har bättre för sig än att banka ninjor genom staden så att Ronnie kunde återgå till att äta hamburgare och vad nu mer amerikanska presidenter gör.

Så efter denna historielektion skall veta att det är insatsen av dessa hårda killar som trenden med kidnappning försvann.

Tack för det, Billy och Jimmy, Cody, Guy och Haggard. Jag minns era hjältedåd, vad än historieböckerna säger.

Kunde man dessutom släpa med sig en ninja som Guy så var saken biff.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s